Friday, July 31, 2009

rambut baru...

ni kisah aku hari ni..hari ni hari apa yek???erkkk...muahaha. Hari ini hari jumaat.hari ni lepas aku htr mak, ayah n adik aku kat airport aku pun terus kol kwn aku n invite dia gi salon...muahahaha...ampes tol aku kan??? ada ke pegi salon lepas htr mak ayah.. aku bebas sabtu n ahad ni.. mak ayah aku pegi KL... heheh tinggal lah aku sorang je.. pastu nak dijadikan citer aku sebenarnya nak gunting rambut je.. nak layer kan ckit.. aku jeles tgk member aku sorang ni layer rambut.. lawa arrr gak.. so aku pun nak wat gak..so aku tanya arrr org kat salon tu kalo straiten rambut berapa???muahaha.. saja je tanya.. pastu dia cakap perlu tgk rambut gak.so dia tgk arrr rambut.. dia cakap 150..erkkk.. pastu entah mcm mana aku dah kat kerusi salon tu terus gunting n straiten..ampes tol la.. melayang duit aku... so skrg ni aku ada rambut baru arrr... mcm ck gak.. muahaha.. tapi lepas ni aku takde wet la.. nak pegi maktab lagi...waaaaaaaaaaaaaaaaa...mana nak cari duit masuk maktab ni... terpaksa arrr aku pinjam ngan mak ayah aku ni... rambut baru punya pasal lah ni... :((

Tuesday, July 21, 2009

Hamster

Monday, July 20, 2009

~~apabila tangan mengukir kata~~

mengapa ada kata2 yg menghiris duka
mengapa ada bicara bak sembilu bisa
mengapa
mengapa
dan mengapa
kenapa
rembulan bersinar pudar
kenapa
cahaya kelam tak bersuara
hilang sang suria
di laut gelora
kenapa
kenapa
dan kenapa
apabila hilangnya sinar cahaya
suram dirasa menghiris luka
luka yang kelam jauh merana
ada lara yang tak dpt diluahkan dengan kata2
ada bicara yang tak terungkap di bibir kejora
apabila tangan mengukir kata
mengapa ada jiwa yang meronta
mengapa ada jiwa yang terasa
mengapa ada jiwa yang memperolehi sakitnya
apabila tangan mengukir kata
mengapa hati tak tentu hala
mengapa hati mengerahkan tuannya
duduk berdiam sahaja
apabila jari jemari seiring dengan tangan mengukir kata
mengapa aku terkesima
melihat bicara yang diungkapnya
pedih gelora hati merana
melihat kata2 yang bisa merobek jiwa
jari jemari mengukir kata
menyusun indah bicara
tidakkah kau terfikir
bila tangan mengukir kata ada jiwa yang akan menderita
aku lah orangnya....
berhentilah tangan menyusun bicara
aku tidak sanggup lagi membaca
kata2 yg menyebabkan aku terluka selamanya
merasa pedih berabad lamanya
berhenti
berhentilah jari
berhentilah tangan
berhentilah mengukir bicara menghiris hati
di peti yang kaku ini
berhenti lah
kerana ada jiwa yang terluka
~apabila tangan mengukir kata~

Sunday, July 19, 2009

bila laptop berbicara..

aku agak emosi kebelakangan ini... tak tahu nape??? haha injap bocor kot...
bila mlm menjelang hati tidak ketentuan.. emosi berkecamukan, terganggu dek sinar rembulan.. bila bulan menampakkan diri mengapa hati ini turut beremosi..
tangan mula mengukir kata2 yang terungkap di sanubari
jauh di dlm hati,
diri ini terasa merindui
merindui si pria sepi yang tak tahu hati ini sgt mengingati
kadang - kadang Allah sembunyikan matahari, dia dtgkan kita petir dan kilat, kita tertanya-tanya kemana hilangnya matahari???rupa-rupanya Allah memberi kita pelangi yang lebih indah tak terperi.
sayang sekali mlm ini terlalu sunyi
sunyi hingga menusuk ke hati
bila laptop berbicara
hati turut berduka
terluka dek kata - kata
yang engkau sendiri tak sedar
bila laptop berbicara
ada hati yang terkesima
dek kata - kata yg tak terbicara
hati!!!
mengapa kau mengkhianati diri
meluahkan segala yang terbuku di dada
hati!!!
berhenti berbicara
sebelum semua
mengetahui apa yang ada
mengapa mengkhianati diri dengan bicara yang menghiris luka
luka yang pedih hingga
tak tahu kemana noktahnya..
hati
sedar lah siapa diri
pujuklah hati
agar kau berdiam diri
jgn lepaskan apa yg terbuku di hati
hanya hati yg mampu jdkan siapa diri mu selama ini
hati...
berhenti berbicara
agar aku tidak terluka lagi
:((

Saturday, July 18, 2009

cinta???apa itu cinta???go to hell wif cinta..

erkk..aku nak bercakap pasal cinta lak.. uishhh mcm luar biasa je dak karen mcm aku ni nak cakap ttg cinta yek... member2 yg kenal ngan aku mesti hairan dah buang tebiat ke dak ni.. hahaha... aku pedulii apa.. mlm ni ada yg merunsing kan aku.. ada yg mengganggu pkiran ku... aku yang mengetuk ketenangan pintu hati ku... hahahah.. mcm berpujangga lak.. minah karen bermadah.. mcm tak caya je.. pendek kata aku perlu luahkan,.. kalo tak aku blh gila.. selama ni.. aku asyik dgr masalah org je..korang ingat aku kaunselor ke.. pastu mcm nak mainkan perasan aku lak. sesuka hati je cakap suka pastu tarik balik.. ingatkan aku tunggul ke.. aku bkn penganti k.. sory... talk to hand beb.. aku bkn bj untuk korang tukar.. sebab ni aku tak suka bercinta... go to hell wif luv.. korang tak rasa menyusah kan ke???? bercinta bagai nak rak... pastu sekelip mata je boleh lupa kan org yg korang syg...disebabkan nak bls dendam korang cari makwe len tuk bls dendam tuk makwe ko tu.. bis tu makwe yg sorang tu ko nak campak ke mana?? nape men kan perasan anak org.. dia org layak dicintai ke??? cinta yg menyusahkan...sakit ati tol aku mlm ni.. kalo korang rasa korang nak menkan perasan aku..korang tak layak jd kwn aku... go to hell!!!!!

Thursday, July 16, 2009

ampes tol la

ada lah sorang member aku ni.. dia tulis kat blog dia forget but not forgive.. kiranya mcm tu arr.. huhu.. tertarik gak aku nak baca.. tapi masalah nya apasal nama aku lak kat dlm tu.. ampes tol.. siap promote lagi tu... ni ayat dia-------->Kepada fiqa, karen n hanezaru yg tgh mencari2 cinta tuh.., open ur heart.. Cinta ada di mana2..Juz let it find u k.. (tak abis2 agi pomot neh..wakakak) Beb..kalo jumpe kang kite brsanding arr same2 k.. Save budjet skit, pas tuh kite tempah stadium bukit jalil..Gempak agi dr yusri & erra tuh...wakkakak.. muahahaha.. ampes tol lah dak ck ni.. ada ke patut dia tulis mcm tu... kaber2 lah ckit ngan member.. kalo nak promot tu tulis lah link dia sekali.. muahahaha...ni tulis mcm tu je.. aku bkn nya tak nak bercinta.. bercinta ada.. tapi tak kekal.. nak wat cam ner.. tak de jodoh lagi... org kata jodoh perlu d cari bkn d tunggu. tapi aku tak tau nak cari kat ner.. tak kan nak tulis sign board kot... KAREN TGH MENCARI JODOH.. muahahaha.. aku rasa pengsan mak ayah aku kot... anak dara dia wat pengumuman mcm tu.. hahaha... tak dpt aku bayangkan kalo aku wat pengumuman mcm tu... cinta tu mmg indah..perghhh berfalsafah lak aku ni... mcm bersampah pun ada gak ..hehehe.. tapi masalah buat masa sekarang aku masih suka begini.. asal aku tak susah kan org je.. dah lah kebelakangan ni byk org 'SUMPAH' aku jd andartu.. huhu ampes tol... aku bkn nya nak sgt dpt title tu.. dah masalah nya tak de jodoh nak wat camner.. so aku tgh mencari lah ni. nak mencari pun satu hal gak tau.. nak cari kat ner??? ada suggestion ke??? sapa ada cadangan blh lah kasi tau aku.. aku pun nak gak merasa bagaimana perasaan bercinta... muahahahha...ck ko cari lah tuk aku satu.. aku ni kan "PEMALU" muahahaha

Wednesday, July 15, 2009

gambar spjg aktiviti PL










erkkk...apa yek???

uishhh..bz weiii... lama dah tak tulis dlm blog ni.. tak tahu nak tulis apa.. sejak kuar maktab langsung tak sentuh blog.. member ada tanya tak update blog ke.. eeee mls lah.. so hari ni aku tak tau nak wat pe.. so aku update je lah blog ni.. pengalaman pegi PL mmg tak menyeronokkan. byk aktiviti.. penat gile.. aktiviti mlm nya lagi.. naik gila aku dibuatnya...perghhhh.. kaki sampai kembang..gila ko..2 hari tak leh jln.. rasa nak nangis.. dah arr ada akitiviti burung hantu lak.. benci tol aku.. mmg tak leh lupa arr.. berkayak lagi... fuhhh..berkayak mmg arrr best masalah nya penat siot... kena sunburn lagi... dah lah aku ni mmg tak terang sgt kulit.. dah kena sunburn makin tak terang....waaaaaaa... ni tgh nak membaiki kulit lah ni... aku cuba produk zurainas.. tak tahu ok ke tak... skrg fasa tuk kulit terkupas..benci btl..mcm ada air liur basi je kat muka... nasib baik aku trn kelas aku guna makeup.. kalo tak mmg hodoh gile....:((
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...