Wednesday, October 7, 2009

inilah kisah ku....

lama dah tak tulis blog. hari ni terasa lah nak mengalunkan kata2 dlm blog ni. nak tulis ttg apa yek??? ttg jodoh leh tak??? aku dah berusia 2??? thn... kalo d ikutkan mmg layak dah kawin bkn layak lagi mmg patut pun dah kawin. kalo dah kawin dah ada sekurang2nya 3 org anak dah kot... muahahaha.. yeke??? dulu time muda remaja.. pernah arr.. sorang mamat kat kpg aku minat kat aku.. mak aku tahu cite ni.. tapi dia tak berkenan ngan budak ni.. aku pun pernah couple gak lah ngan mamat ni.. tapi couple je.. tak pikir kan masa dpn pun..suka2 je nak couple.. member2 aku semua dah pernah or dah ada couple waktu tu aku sorang je yg tak de couple. so teringin lah nak bercouple2 ni.. muahahaha..pastu jodoh tak lama.. hehehe.. aku break ngan dia stlh 2 bln couple... muahahaha.. ingatkan dua thn kan.. dia mengongkong sgt.. tak tahan aku.. lagipun bp aku pernah sound aku, dia tak suka ngan dak ni.. aku couple pun bkn mak bp aku tahu pun..hehe..mak aku siap cakap ngan mak dia, dia nak kt org ni kawin 10 thn akan dtg bkn skrg.. hehe.. mak aku tak suka kt org adik beradik kawan awl.. aku pun tak tahu nape?? tapi tak kisah lah.. kalo aku tak jumpa jodoh aku salahkan mak aku jelah.. sebab tak srh aku kawin awl dulu..hehehe boleh ke??? ala gurau je..selepas break ngan mamat ni aku tak de pakwe lagi.. dulu jumpa lah gak calon2 pakwe.. tapi tak jadi.. apa nak buat.. tak de jodoh.. selepas aku ngan mamat kat kpg aku ni, adik mamat ni pun ada usha gak, termasuk lah kwn mamat ni.. tapi aku tak layan sgt.. tapi kalo aku layan siapa lah agak nya yg jd steady bf aku waktu tu ye??? kwn dia ke or adik dia??? sebenarnyakan aku suka ngan adik dia..huhuhu.. aku rasa mamat ni tahu kot... aku dah lama suka ngan adik dia tapi waktu aku couple ngan si abg si adik tgh usha cousin aku.. hehe.. melepas aku.. sebab tu aku kwn ngan abg..tapi tak jd lak.. sampai skrg aku masih suka ngan adik dia.. tapi aku rasa kt org mmg tak de jodoh.. dah lama aku tak jumpa si abg dan adik.. kalo aku balik kpg tak pernah jumpa dia org lagi.. si abg @ ex aku ni dah kawin pun.. kawin ngan cousin aku sendiri.. dah tiga thn pun dia kawin ngan cousin aku ni.. dah dua org anak pun.. tapi yg peliknya kan kalo aku pegi rmh cousin aku ni mesti mamat ni menyorok aku pun tak tahu nape... waktu dia org kawin aku tak pegi.. bkn sebab aku cemburu k... plsssssssssssss.. tak kuasa aku... aku ada sebab2 yg tertentu.. waktu tu aku tgh kursus kat perak.. tu yg tak sempat pegi wedding dia org.. dia org pun kawin koboi gak.. tak sempat2 aku nak wish dah kawin.. huhuhu... selepas cintan cintun ngan member sekampung kwn aku intorduce kwn tunang dia.. tak lah handsome.. tapi manis tu ada.. aku pun suka gak ngan mamat ni lah.. merancang nak bertunang dah pun.. perghhhh blm pape dah merancang nak bertunang.. tapi waktu tu aku pun tak tahu nape..aku mcm takut nak bawa dia jumpa family.. mak aku kan tak suka aku kawin awl.. tiba2 tup2 je kt org lost contact.. tak de koling2... tak de mesej2.. ilang mcm tu je.. aku pun tak tahu nape... tahu2 je kwn aku yg introduce aku ngan this guy cakap kat aku dia dah turn back ngan makwe dia.. :(( sedih mmg sedih.. tapi aku blh buat muka bodo n cakap kat kwn aku ni yg aku tak kisah.. aku pun tak de pape sgt ngan dia.. kwn aku lak lebih2 mrh.. hehehe... tapi sebenarnya tuhan je yg tahu perasan aku waktu tu...yg terbaru aku kenal satu mamat yg kawan aku introduce kan.. tapi psiko lah pula.. takut aku.. macam miang semacam pun ada.. kiranya scandal aku lah..tapi dia pun tak jadi.. blm ada pape dah berhenti keja.. tak kan nak srh aku tanggung dia kot.. dari aku tanggung dia baik aku tanggung adik2 aku yag masih belajar tu.. uishhh susah tol nak cari jodoh ni kan..yg abis2 nya aku masih single n available walaupun layak tuk jd mak org dah pun.. sapa tak ingin nak bersuami.. tapi...member2 aku cakap aku terlalu memilih.. memilih apa nya dah tak de calon dpn mata mcm mana nak memilih.. apa lah korang ni.. yg paling mengejutkan aku hari ni member2 byk nak kawin... mcm tak caya je.. senang je korang jumpa jodoh yek.. aku ni je masih single mingle lagi... susah tol la... ada calon susah.. tak de calon pun susah... aku juga masih di sini.. inilah hidup ku... apa nak buat????? nasib badan....

6 comments:

ZuL said...

nama aku xde ke dlm history ko? nak gak masuk skali skala walaupn xpenting

karengurlz said...

uishhh... nak masuk gak ke zaag.. aku nak letak ko kat mana ye??? cuba ko kasi cadangan jap...muahahaha

sureea said...

huhuhuh.. sedih ku dgr cta ko mem.. syahdu.. sikpa mem. embak ilek2 isap gam..muahhah...aku yakin satu hr kelak ko kan jumpa yg terbaik tok kawu.. caiyo'

karengurlz said...

erkkk..syahdu kah mem??? ku da molah cita sedih ke??? aku rasa tak de kot.. lucu ada arrr.. siot je

damha said...

moga ketemu jodoh yg baik dan dapat membahgiakan awak tu...

karengurlz said...

tq Damha..insya Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...